Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

O Λούκας στη Eurovision!

To "Watch my dance" από τον Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike είναι το τραγούδι που ψηφίστηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στη Eurovision.
Στο "Watch my dance" έδωσαν το εισιτήριο για τη φετινή Eurovision κοινό και κριτική επιτροπή, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike θα συμμετάσχει στον α' ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Dusseldorf.

Ο Ελληνικός τελικός πραγματοποιήθηκε στο Studio Δ των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και τον οποίο παρουσίασε η Λένα Αρώνη.

Επί σκηνής ανέβηκαν πρώτα τα Κόκκινα Χαλιά με το "Come with me" (Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος). Τη σκυτάλη πήρε η Βαλάντω Τρύφωνος, ερμηνεύοντας το "The Time is Now" (Μουσική - Στίχοι: Ramström, Magnusson, Vuorinen). Το τραγούδι του "Χαμογέλα" παρουσιάσε το Τριημιτόνιο (Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης). Στη συνέχεια, η Αντιγόνη Ψυχράμη ερμήνευσε το "Ιt’s all Greek to me" (Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg). Ο Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike παρουσίασε το "Watch my dance" (Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη). Η παρουσίαση των τραγουδιών ολοκληρώθηκε με τη Nikki Ponte και το "I Don’t Wanna Dance" (Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed  - Pia Sjöberg).

Aμέσως μετά άρχισε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, επί σκηνής βρέθηκαν ο Χρίστος Μυλόρδος, που φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι "Σαν άγγελος σε αγάπησα" (σε σύνθεση Ανδρέα Αναστασίου και στίχους Μιχάλη Αντωνίου), ο Glen Vella -που αναδείχθηκε νικητής στον τελικό της Μάλτας μετά από σκληρή μάχη- με το τραγούδι "One Life", και η πολύ δημοφιλής στους euro-fans Poli Genova από τη Βουλγαρία, με το τραγούδι "Na Inat".

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη Eurovision του Ντίσελντορφ επελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50-50%).

Την πενταμελή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Πρόεδρος: Μαρίνα Λαχανά, Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μέλη: Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός, Γιώργος Παυριανός, στιχουργός, Μπέσυ Μάλφα, ηθοποιός, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής Ρ/Σ Athens Dee Jay και Rοck FM.

Το "Watch my dance" θα διαγωνιστεί στον α' ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο β' ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός.
Πηγή: eurovision.ert.gr |

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More