Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

H Avril Lavigne μίλησε για το νέο της album και όχι μόνο...


H Avril Lavigne συμπλήρωσε μια καριέρα δέκα ετών, γεμάτη από radio-friendly his όπως τα “Complicated”, “Girlfiriend”, κάνοντας συνολικές πωλήσεις 11.5 εκατομμυρίων albums μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Nielsen SoundScan.


Το επόμενο βήμα της 26χρονης τραγουδίστριας, είναι το “Goodbye Lullaby”, ένα album που συνδυάζει το εμπορικό pop-rock στοιχείο (“What The Hell”) με κάποιες πιο acoustic-blues επιρροές. Η Avril Lavigne μίλησε στο Billboard.com για το νέο της album, την συνεργασία της με τον Deryck Whibley αλλά και τις διαφωνίες που προέκυψαν με την δισκογραφική της εταιρεία. Είπε: «Έχω τελειώσει πια με αυτό το παιχνιδιάρικο, επιθετικό pop-rock που πειράζει τα αγόρια-στυλ ερμηνείας, αυτή την φορά αποφάσισα να παρουσιάσω κάτι λίγο διαφορετικό.»
Η Avril Lavigne ξεκίνησε να γράφει τα τραγούδια του “Goodbye Lullaby” το 2008, στον απόηχο της επιτυχίας του “Best Damn Thing” και της παγκόσμιας περιοδείας που ακολούθησε. Αρχικά βρέθηκε στο studio μαζί με τους μόνιμους συνεργάτες της, Evan Taubenfield – Butch Walker, ενώ στην συνέχεια ταξίδεψε στην Σουηδία για να συναντήσει τον φημισμένο pop παραγωγό Max Martin.
Παράλληλα, η Avril έγραψε έξι τραγούδια με τον frontman των Sum 41 και πρώην σύζυγο της, Deryck Whibley, κάτι που δεν ήταν καθόλου άβολο για εκείνη: «Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερή που συνεργάστηκα μαζί του. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά στο μέλλον. Έχουμε μια υπέροχη φιλία, μια φανταστική σχέση και πολύ σεβασμό ο ένας για τον άλλο.» 
Όμως το “Goodbye Lullaby” εκτός από το ηλιόλουστο “What The Hell” περιέχει και τα πιο σκοτεινά “Not Enough”, “Wish You Were Here”, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στην δισκογραφική της εταιρεία. Το album ήταν έτοιμο εδώ και ένα χρόνο, αλλά η εταιρεία RCA ζητούσε ένα πιο pop-dancefloor ήχο από την Avril Lavigne που είπε: «Η μεγαλύτερη πρόκληση στο τέταρτο album μου, ήταν να πείσω την δισκογραφική να το κυκλοφορήσει. Βρέθηκα ξαφνικά σε μια κατάσταση, όπου άνθρωποι εντελώς άγνωστοι σε εμένα, έρχονταν και μου έκαναν υποδείξεις για το πώς θα μπορούν τα τραγούδια μου να έχουν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Έπρεπε να παλέψω, αλλά τελικά έκανα τον δίσκο που επιθυμούσα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More