Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Eurovision 2011: Στο Ντίσελντορφ ο θεσμός;


Περίπου επτά μήνες απομένουν μέχρι τον 56o διαγωνισμό της Eurovision και μετά την νίκη της Λένα και του Satellite η Γερμανία δείχνει αναποφάσιστη σχετικά με το που και πως θα στήσει τον διαγωνισμό. Την ίδια στιγμή που αρκετές χώρες ανακοινώνουν ημερομηνίες για τους περιφερειακούς τελικούς, στην Γερμανία ψάχνουν πόλη διεξαγωγής.
Με τα περισσότερα Μέσα να μιλούν για «ολική πανωλεθρία» και «γραφειοκρατικό μεσαίωνα». Μάλιστα η BILD στις τελευταίες εκδόσεις αναφέρει χαριτολογώντας: «Μήπως είμαστε μόνο καλοί στο να χρηματοδοτούμε, παρά να διεξάγουμε τέτοιες εκδηλώσεις».

Τέσσερις πόλεις κατέθεσαν αίτηση ενδιαφέροντος για την διεξαγωγή του θεσμού: το Βερολίνο, το Αννόβερο, το Αμβούργο και το Ντίσελντορφ. Ανεπισήμως φαίνεται πως και η Κολωνία κατέθεσε μία αίτηση, αλλά την απέσυρε μόλις κατάλαβε πόσα ... πρέπει να πληρώσει. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις δημάρχων και πρωθυπουργών των κρατιδίων που τάχθηκαν κατά του θεσμού, λόγω «οικονομικά ασύμφορου γεγονότος». Ανάμεσα τους το Μόναχο, η Βόννη, η Φρανκφούρτη και η Λειψία.

Μία πολυπληθής επιτροπή εξέτασε επί μήνες ξενοδοχειακές, πολιτιστικές και συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς και διάφορους υποψήφιους χώρους διεξαγωγής του θεσμού στις εκάστοτε πόλεις. Το Αννόβερο και το Αμβούργο φαίνεται πως αποκλείστηκαν κι έτσι το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ μάχονται για την τελική ανάθεση.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η Bundesliga που καπαρώνει κυριολεκτικά όλα τα μεγάλα στάδια κατά την περίοδο του επόμενου Μαΐου, έτσι λ.χ. αν κερδίσει το Βερολίνο... ο διαγωνισμός θα γίνει στο αεροδρόμιο Tempelhof, που θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα με κόστος που θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια Ευρώ.

Καλά γνωρίζοντες θεωρούν πως το Ντίσελντορφ θα υποδεχθεί τελικά τους χιλιάδες φαν του διαγωνισμού, καθώς και τους δεκάδες τραγουδιστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Πηγή http://tvnea.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More